Ons concept

Gastouderbureau Excellent hecht veel belang aan de vrijheid voor de gastouder én voor de vraagouder. 

Wij willen  maximale vrijheid geven aan u als gastouder en aan u als vraagouder.

Daarom kan zowel de vraagouder als de gastouder bij Gastouderbureau Excellent  kiezen tussen twee vergoedingsvormen van gastouderopvang:

 • het Vraagouder-model:
  Dit is het gangbare systeem in Nederland, waarbij het gastouderbureau haar vergoeding krijgt van de vraagouder, hoewel zij haar werkzaamheden verricht aan de gastouder.

  De gastouder betaalt GEEN vergoeding aan het gastouderbureau, maar heeft een lager uurtarief.
  Dit systeem levert het gastouderbureau de meeste inkomsten op, dat veelal ten koste gaat van de gastouder, die toch de daadwerkelijke kinderopvang verzorgt.

  De vraagouder betaalt aan ons voor bureau- en bemiddelingskosten voor een gastouder die opvangt in de eigen woning een vergoeding van € 0,64 (met een minimum van € 25,00 per maand. Voor een gastouder die opvangt in de woning van de vraagouder € 1,87 met eveneens een minimum van € 25,00 per maand.

 • het Gastouder-model:
  Met betrekking tot een van onze doelstellingen: meer inkomen voor de gastouder, houdt het concept in wezen in dat GOB Excellent minder geld ontvangt van de gastouder en/of de vraagouder dan bij de traditionele gastouderbureaus. In dit concept betaalt de vraagouder namelijk slechts € 9,00 per maand per kind aan GOB Excellent.

  Het geld dat GOB Excellent minder ontvangt, komt dan vrij voor de gastouder en/of vraagouder. Het is aan de gastouder en vraagouder om in onderling overleg te bepalen hoe zij deze extra vrij gekomen geldmiddelen onderling verdelen. Dit extra vrijgekomen geld noemen wij de vrije bestedingsruimte. Deze bestedingsruimte wordt verdeeld tussen gastouder en vraagouder door het bepalen van de hoogte van het uurtarief voor de opvangvergoeding.

  Adviesgesprek (gratis)
  Heeft u hulp nodig om te bepalen welk pakket het beste bij uw situatie past en het meest voordelig voor u is ? Bel ons: 076 – 303 34 34 of mail naar info@gobexcellent.nl.

  Wilt u overstappen vanuit een ander gastouderbureau? Maak dan gebruik van onze overstapservice.
  Wij regelen dit kosteloos voor u.